Boken har varit tillbaka till Wales

Min debutbok Jakten på den perfekta puben, har i sommar varit på återbesök i Wales. Här ligger boken i en passande miljö, nämligen i en pub i Cardiff. Bredvid står en pint med Brains Bitter, en öl som jag i boken har ett blandat förhållande till. Manuset hette länge Ales & Males i Wales, vilket jag tyckte var väldigt vitsigt under en period. Det är åtta år sedan boken kom ut och jag har skrivit en drös med andra böcker sedan dess. Men det är något särskilt med den allra första. Den var inte direkt en ekonomisk succé, men jag fick en hel del positiva tillrop från entusiastiska läsare.

Illustrerad reseberättelse?

Jag är väldigt sugen på att ge ut den illustrerad nyutgåva – men i en kraftigt omarbetad version. Kanske snarare en ny bok som också handlar om Wales. Jag har utvecklats som författare och idag skulle jag renodla boken så att den antingen är en skönlitterär skröna, en självbiografi eller en resehandledning, inte en mix av alla tre samt några genre till. Det kliar i fingrarna att ta tag i detta projekt efter sommarens resa i Wales, men jag har lovat mina trogna läsare att bli klar med ett par andra manus först. Därför får detta projekt ligga till sig och kanske vara något för tioårsjubileet av min författardebut.


Det exemplar som är i bild är numera ett berest exemplar som varit runt halva Wales. Min tanke var att fota den med jämna mellanrum men det var först en av de sista dagarna jag kom på att boken var med. Då var det för att jag ville slå upp om jag skrivit något om hur man parkerar vid Dunraven. Det hade jag inte, men vi hittade dit ändå.

Under sommaren har fotoarkivet utökats med många nytagna bilder från Wales, samt en hel del nya upplevelser. Några företeelser har förändrats under de här åren, andra består. Hamburgare har ersatt Tikka massala som pubrätten nummer ett och en del av de nyfejade byggnaderna i Cardiff Bay ser inte så nya ut längre. Samtidigt är bergen, stränderna och vandringslederna detsamma. Resterna efter romarna och Edward I järnring med borgar ser likadana ut. Det finns mycket att berätta om från Wales.

Bilder från sommarens resa

Efter en del vinglande fram och tillbaka har jag valt att publicera bilder och artiklar från sommarens resa på min allmänna reseblogg snarare än här. Spana gärna in vad jag skrivit rent generellt om Wales där, eller specifikt från sommarens resa runt om i Wales. Jag har bland annat skrivit en lång text om att bestiga Snowdon och publicerat många bilder från sagoslottet i Cardiff.

Under resan hade vi inga datorer med och kunde ej skriva dagliga blogginlägg, däremot skrev vi ganska långa och många texter på Instagram. Jag testar att länka in dem här. Mycket nöje och hoppas att du hittar reseinspiration till Wales.

Chester är korsvirkeshus, en komplett stadsmur man kan promenera på, floden Dee och en klocka gjord av samma snubbe som gjorde Big Ben. Samt romerska ruiner. Bilden som ser ut att vara av en rondell är en amfieteater. (På tal om rondeller verkar de inte roliga att köra i men det har Marika gjort medan jag försökt visa vägen och skrika ”nu är du väldigt nära på den här sidan”). Det finns också många pubar i den här engelska fd hamnstaden. Vi åt på The Brewery Tap mitt emot vårt lyhörda hotell. Jag valde bangers & mash och in kom en hög med tre fläsk- och äpplekorvar. Goda men @marikareutersward fish & chips var vassare. Portionerna hysteriskt stora. Hjälpsam tjej på hotellet pekade ut sevärdheterna inklusive var bargatan och outlet ligger men dessa hoppade vi över. Nu inväntar jag att något frukostställe ska öppna, har helt fel dygnsrytm och vaknar för tidigt. #mkwalestour

Ett inlägg delat av Kristina Svensson (@kristinahsvensson)

Efter gårdagen kände vi oss uppvärmda och redo att ge oss i kast med Mount Snowdon 1085 meter över havet. Det vill säga högsta toppen i Wales och något alla turister ska göra. Med tanke på väderprognosen valde vi Miner’s track upp och Llanberris ner (jag var annars sugen på Watkins som börjar längre ner). Denna väg blev hyfsat lätta 740 höjdmeter upp och så lite fler höjdmeter utspridda över en längre sträcka ner igen. Vi kan meddela att glasögon inte är helt lyckat. Det blåste så mycket att hatten inte skyddade brillorna utan de regnade igen. Långa sträckor har jag inte sett längre än Marikas fötter och sedan klättrat efter henne (på alls fyra). Kan också meddela att min nya Marmot regnjacka läcker som ett såll. I största allmänhet var vi dyblöta mellan 08.40 och 17.00. En helt fantastisk dag! PS! Med tanke på väderleken blev det nästan bara mobilbilder… Men jag har runt ett kamerahus och två objektiv utifall det skulle klarna upp. #mkwalestour

Ett inlägg delat av Kristina Svensson (@kristinahsvensson)

Maten i Wales är gulbrun! #mkwalestour #kristinahsvensson

Ett inlägg delat av Marika Reuterswärd (@marikareutersward)

Idag backade vi tillbaka (norrut) till Harlech, en del av Edward I järnmur. Borgen har spelat en viktig roll i flera skeenden av brittisk historia och blivit intagen några gånger. Exempelvis intog Owain Glyndwr borgen och hade sitt hov här i fyra år i början av 1400-talet (han var en intressant filur och oväntad som upprorsman – det finns mer info om honom i min debutbok). Borgen spelade även roll i rosornas krig och civil war. Fin borg. Rekommenderar att man går upp i prison tower och inte garden tower om man vill gå på murarna. Det vill man givetvis för det är fin utsikt not Snowdonia och sanddyner. De senare var ej där när borgen expressbyggdes. Då låg den precis vid vattnet och det var den vägen man tog i förnödenheter. #mkwalestour #unescovärldsarv #världsarv

Ett inlägg delat av Kristina Svensson (@kristinahsvensson)

Idag snurrar vi runt i sydvästra Wales. #mkwalestour

Ett inlägg delat av Kristina Svensson (@kristinahsvensson)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.