Bor du i Sunne eller Karlskoga kan du låna boken på biblioteket

I början av sommaren skrev jag att jag fått en positiv recension från BTJ, de vars kataloger ligger till grund för bibliotekens inköp. Idag ser jag i Libris-katalogen att min bok finns på biblioteken i Sunne och Karlskoga!

Jag vill först säga tack så mycket till de bibliotekarier som köpt in den!

Sedan vill jag tipsa alla vänner och supportrars att ni gärna får hjälpa mig genom att gå till de bibliotek som har boken och låna den. Ni behöver alltså inte be ert favoritträd om hjälp för min räkning (ett förslag jag hittade i en amerikansk lista på hur vänner till författare kan hjälpa till med marknadsföringen).

Detta, att gå till biblioteket och låna min bok, gäller inte bara vänner i Sunne och Karlskoga utan även i Umeå, Lund, Göteborg, Uppsala och Stockholm. I dessa städer finns nämligen pliktexemplar av boken. Det vore särskilt förnämligt om någon kunde knalla till Carolina Rediviva i Uppsala, respektive Umeå universitetsbibliotek, eftersom de verkar ha skickat boken direkt i magasinet och där är ju chansen till spontanlån tämligen obefintlig.

Ju fler som lånar boken, ju större sannolikhet att min bok hamnar bland ”rekommenderar” eller ”nyss återlämnat” (där i alla fall jag brukar botanisera).

Jag ska i alla fall knalla direkt till Göteborgs stadsbibliotek, till avdelningen historia och geografi, hyllplats Ne och låna deras exemplar.

2 tankar kring ”Bor du i Sunne eller Karlskoga kan du låna boken på biblioteket

    1. författaren Inläggsförfattare

      Tack för tipset! Undrar om man själv som författare kan klä ut sig och åka runt bland bibliotek i landet och be att de köper in boken?

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.