Boken jämförs med Peter Mayles ”Ett år i Provence”

Jag har fått en supertrevlig recension av Holger Wästlund (arkitekt, trollkarl och författare). Jag har fått tillåtelse att återge recensionen i sin helhet.

”Jag har rest en del under de senaste dagarna och då passat på att läsa Kristina Svenssons bok ”Jakten på den perfekta puben”. Som en bok som man tar till i väntsalar, på tåget och när man får en stund över fungerar den utmärkt. Den består av en massa beskrivningar av olika äventyr som huvudsakligen handlar om livet i Wales med några avstickare hem till Sverige som omväxling. Man kan lägga bort boken och ta upp den och roas igen när som helst utan risk för att tappa någon viktig röd tråd.

Kristina Svensson har ett humoristiskt och lättläst sätt att skriva. Framför allt beundrar jag hennes sätt att beskriva små, ibland fullständigt oviktiga, detaljer på ett mycket underhållande sätt. Med bokens uppdelning i många små kapitel – ett för varje äventyr – är det lockande och enkelt att kasta sig in i nästa avsnitt och bara fortsätta att läsa. Några äventyrsbeskrivningar är riktiga höjdare som t.ex. ”jakten på varmvattnet”, ”kriterier för en bra pub” och flera av beskrivningarna av de problem som kan uppstå när man ska skaffa sig det allra enklaste på en ny plats t.ex. cykel, Tv-licens, kläder. Här går tankarna till motsvarande dråpliga beskrivningar i Peter Mayles klassiker ”Ett år i Provence”.

Kristina Svensson utger sig bl.a. för att vara inspiratör. Det är hon verkligen. När man lägger boken åt sidan tror jag att det är fler än jag som kan tänka sig en cykelsemester i Wales där man, som Kristina, gör besöken på pubbarna till en strukturerad process i sig. Kul idé!

Detta är Kristinas första bok. Det berättar hon om på sin egen blogg. Det är bara att gratulera till denna start. Fortsätt att skriva på detta underhållande och humoristiska sätt och fortsätt att inspirera så många som möjligt! Jag gissar att vi kommer att få se många roliga böcker från Kristina i fortsättningen.”

Holger Wästlund

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.