Imorgon spelar Wales semifinal i rugby-VM

Rugby är nationalsport i Wales och jag kan bara gissa vilken rugbyfeber som nu råder när laget nått semifinal i VM. Imorgon lördag 15 oktober klockan 10 spelas semifinal mot Frankrike. Inte en Walesare kommer vara nykter.

I år spelas rugby-VM på Nya Zeeland och hemmanationens stolthet All Blacks har också nått semifinal. De spelar semi mot Australien dagen efter Wales-Frankrike-matchen. Jag hoppas på drömfinal mellan Nya Zeeland och Wales men då måste Wales överträffa sig själva.

[singlepic id=67 w=400 h=300 float=right]Jag bodde i Cardiff 1999 när rugby-VM spelades där och det var en upplevelse. Den nya Millenniumstadium var precis nyöppnad och fullsmockad. I slottsparken hade de byggt upp en stad med öltält, de var fullsmockade. Cardiff är en av de pubtätaste städerna i världen, varenda pub var fullsmockad. På ett tak vid stationen satt en eldsprutande röd drake (Wales symbol), varenda telefonkiosk (det fanns fortfarande sådana då) hade reklamaffischer och souvenirförsäljare fanns överallt. Trots trängseln och graden av onykterhet minns jag inget stök. Det är kanske med rugby som med bandy i Sverige, en städad publik utan fotbollens huliganer.

Jag var på två matcher i rugby-VM 1999, fattade inte ett jota av spelet men gillade atmosfären. 75 000 personer på en arena och live sport på hög nivå är kul! Just nu är jag i Frankrike för att skriva klart min nästa bok Strövtåg runt Antibes och funderar starkt på att bänka mig på en brittisk pub i hamnen imorgon och titta på matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.