Walesisk drake med sting i

[singlepic id=508 w=600 h=540 float=]I Stockholm finns ett par brittiska slaktare, Taylors & Jones, som tillverkar äkta brittisk korv. Med ojämna mellanrum testar jag mig igenom deras utbud och häromdagen kom turen till Welsh Drake. Den walesiska draken är självklart fylld med purjolök.

För närvarande minns jag inte i riktigt hur det kom sig att purjolöken blev nationalsymbol för Wales (men det är högst sannolikt att det går att läsa sig till i Jakten på den perfekta puben – det är typexempel på sådan information jag gillar att belamra mina texter med). Hur som helst. Purjolök hör hemma i en korv som kallas för walesisk. Huruvida sambal olek och chilipulver gör det är jag lite mer tveksam till. Korven doftade fantastiskt gott under stekning men jag blev väldigt besviken när jag började tugga den. På tok för mkt chili och paprika för min smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.