Wales såå nära i rena bragdmatchen i rugby-VM

[singlepic id=483 w=620 h=450 float=]Puh, semifinalen mellan Wales och Frankrike har precis avslutats och det var svettigt! Och ganska deppigt, det var så nära så nära. Wales var på förhand the underdog men inledde matchen som om de inte visste vad det ordet betyder. Rätt snart stapplade dock en Walesare av plan. Senare visades närbilder i fransk teve hur han satt på avbytarbänken och grät i sitt enorma hårburr. Rugby är religion i Wales.

Strax därefter tog Wales ledningen med 3-0 genom ett magnifikt skott av snygge James Hook. Tyvärr en av de få gånger han sparkade rakt i matchen. Strax därefter kom den stora kallduschen. Wales lagkapten blev utvisad efter att ha lyft upp en fransos och släppt ner honom med huvudet före. På twitter ylades det om att domaren med fransk far var partisk.

Inte vet jag men med tanke på hur rugby ser ut rent generellt för ett otränat öga så tyckte då inte jag att det var något att plocka fram det röda kortet för när det var semifinal i VM. Av ljudvolymen att döma på de franska kommentatorerna så hade de en avvikande åsikt. Eller åtminstone en starkt uttryckt åsikt. Det var inte en chans för mig att hänga med och jag borde kanske sökt upp den där engelska puben istället.

Wales fortsatte trycka på trots en man mindre på plan men de kunde inte hindra Frankrike från att ta ledningen. Efter pausvilan var det mycket Frankrike, som ryckte till 9-3. Men Walesarna fick nytt mod efter att en röding sprungit hela vägen över målsnöret med bollen. Ett sådant mål (av outgrundlig anledning kallad ”försök”) ger nämligen 5 poäng och med 8-9 var segern inom räckhåll. Wales tryckte på och gav inte upp. Med tanke på att fransmännen hade en extra gubbe på plan var det förvånande lite de fick uträttat. De borde ha krossat Wales. Men de gjorde de inte.

Med två minuter kvar att spela fick Wales chansen med en straffspark. De franska kommentatorerna på teve ylade om ”catastrophe” i versaler men räddades av en ribbträff. En ynka centimeter högre och Wales hade varit i final.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.