Sagt om Jakten på den perfekta puben

Boken verkar ha orsakat ett ökat intag av ale samt inspirerat till mer än en resa till Wales vilket såklart är roligt. På den här sidan har jag samlat utdrag och länkar till alla recensioner av boken jag känner till.

Lektören Christer Olsson från BTJ var positiv och tyckte bland annat att boken ”bitvis var riktigt rolig” och att den ”passar för hemmaresenären”. Läs mer om recensionen här.

Holger Wästlund jämför boken med Peter Mayles klassiker Ett år i Provence, kallar mitt sätt att skriva för ”humoristiskt och lättläst” och kan tänka sig en cykelsemester i Wales. Läs mer här.

Hanna Lans skriver att jag ”skriver vasst och ibland syrligt om omvärlden. Reflektioner över både svenska företeelser samt brittiska och typiska walesiska. Kristina har ett språk som verkligen tilltalar mig” och att hon vill läsa mer av mig.

Ölälskaren kommer älskar boken spår Desirée Fredlund i sin recension. Hon gillade också att lära sig mer om Wales historia och tyckte boken var underhållande.

Rapp och välskriven skrev Annika Bengtsson medan Tanja Dianova gillar att den innehåller många komiska episoder. Läs mer om deras recensioner här.

Rebecka Nilsson ”glädjs av de små utläggningarna om fd postmästarassistenter i Bath eller romerska härförareoch tycker att jag skriver ”trivsamt, lättsamt och med en kaxigt ironisk glimt i ögat”.

Anna Granström är inne på liknande tongångar och tyckte det var en trevlig bok att läsa trots att hon själv inte gillar öl. Hon gav dessutom mig ett extra skratt när hon tipsade mig om en sångskatt på YouTube.

Gunilla Brufelt Hallberg skriver så här på bokens FB-sida: ”Rekommenderar starkt din bok som är en energikick i vinternatten!

Läs fler kommentarer nedan.

Håller du med? Tack för din åsikt!

33 tankar kring ”Sagt om Jakten på den perfekta puben

 1. Annika Åkervall

  Jag uppskattade verkligen din bok, som gav mig många glada skratt, nya insikter och stor lust att gå ut och dricka många olika sorters öl/ale 🙂

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   Tack Annika, kul att höra. Mitt syfte är att roa så det är roligt höra att jag lyckats med just det. Och om ölintresset ökar i samma veva – tja det är ju bara en bonus!

   Svara
 2. Frida Eek

  Jag läste boken (med god behållning! Mycket underhållande) på semestern, men blev liiite besviken på hemsidans utlovade bilder. Alltså, jag blir ju nyfiken på bilder på MÄNNISKORNA? Kunde man inte få se dem också? 😉 Nåja, jag blir också väldigt sugen på Wales -för cyklingen och vandringen dock, inte så mycket pubandet (av förklarliga skäl….). Efter stor tvekan beslöt jag mig för att det var en god PR-idé (snarare än ett sätt att beröva dig på fler kunder) att lämna kvar boken i hotellets lånebibliotek, så nu hoppas jag att intresset sprids, från Koh Chang och sen world wide! 🙂

  Svara
 3. Camilla på Bokdebutant.se

  Recension hämtad från sajten bokdebutant.se
  Kristina Svensson kallar sig själv för skribent, kommunikatör och inspiratör. Inga små ord för en debutant. Men det är bra, man skall vara lite uppkäftig eller framåt, annars kommer man ingenstans.
  Kristina har givit ut sin debutroman ”Jakten på den perfekta puben” under devisen kåseri och reseberättelse.
  Historien är enkel. Författaren åker till Wales för att jobba. Och det är hennes tid där man får följa.

  Boken är faktaspäckad av s k onödigt vetande, vilket är skoj, men så mycket annat innehåller inte boken. Det är en enda lång räcka av händelser och staplingar av aktiviteter som aldrig lyckas binda mig. Det är en skrivform som passar dagböcker eller bloggvärlden bättre. För att väcka läsarens intresse krävs en handling som går utanför Kristina själv eller åtminstone inbjuder till att lära känna henne bättre. Bara nära familjemedlemmar och vänner till Kristina kan finna det intressant vad hon gör hela dagarna.

  Svara
 4. Veronica på Bokdebutant.se

  Recension från bokdebutant.se Jakten på den försvunna puben handlar inte egentligen om pubar utan om Wales och om att bo utomlands. Boken får mej att vilja resa och uppleva andra ställen att bo på. Det som jag gillar mest är att den har allt onödigt vetande och det är roligare än ölen och pubarna. Jag hade den i väskan och läste lite då och då i väntrum och på bussen. Den passar bra för det eftersom man inte behöver tänka på att man skulle glömma handligen eller missa hållplatsen.

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   Tack Veronica! Kul att höra att du gillade boken. Du har använt den exakt till det jag tänkt att boken ska användas.
   2 cm tjock = får plats i väskan.
   Korta avslutade kapitel = lätt att lägga ifrån sig när man når sin hållplats
   Och däremellan reseunderhållning.

   Svara
 5. Zusan på bokdebutant.se

  Kristina skriver på ett lätt och underhållande sätt med en distans till själv. Men jag uppfattar inte riktigt om det är hennes dagboksanteckningar eller om det är en reseskildring. Hon verkar lite ambivalent till vad det var hon hade tänkt från början.
  Jag kan se boken som två berättelser, den ena en reseskildring och i så fall mer detaljer kring platserna och kanske en karta som hon byggde upp sin resa kring. Eller en dagboksanteckning där man fick ta del av både hennes och karaktärerna tankar, bakgrund och liv.
  Pubsökandet var intressant särskilt om man är en fan av öl, men det tog ett tag innan resan kom så långt, detta kunde vara en egen bok. Jag tror att hennes bok hade gjort sig bättre som tre olika böcker eller en tjock. Det är en bok som man inte läser i ett sträck vilket både är bra och dåligt. Det är bra att ha om man pendlar till sitt jobb, men om man blir strandsatt på en flygplats och måste ta död på en massa timmar är det inte en fördel om det är jobbigt att läsa den i ett streck. Även om jag endast läste kanske 5-6 kapitel i taget var det inte svårt att återvända till den vilket är ett plus. Boken rymmer också en del fakta som var väldigt intressant. Den var roligt skriven! Jag tycker att Kristina är en författare under utveckling, det kommer bara att bli bättre och bättre. Det krävs mod att ge ut en bok själv, och det har hon visar både i boken och i verkligheten. Hon har på ett strukturerat sett genomfört sin utgivning av boken, låtit läsarna ta del av hennes bok på hennes blogg. Bloggen är väldigt bra med roliga bilder och information om författaren. Jag önskar henne lycka till och ser framemot hennes nästa bok. Bokdebutant/Zusan
  Recensionen är hämtad från sajten bokdebutant

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   Tack Zusan! Jag uppskattar verkligen att du tycker att boken är roligt skriven eftersom det är min stil. Första boken är första boken och jag har lärt mig massor på kuppen, inte minst av synpunkterna från er på bokdebutant. Jag kommer återkomma med fler böcker!

   Svara
 6. noxip på bokdebutant.se

  Jag tycker inte det spelar någon roll vad det är, om det är en reseskildring eller en dagbok. Den bara är något någon varit med om en kort tid och det räcker för mig.

  Tycker att det är en kul idé med en barrunda på cykel i ett annat land och mycket underhållande läsning. Hoppas du kommer ut med en ny bok snart och jag är spänd på vad den kommer att handla om och var den kommer att utspela sig. Det som förgyller din bloggbok är fotografierna, saknar dock dina vänner på bilderna. Din vetgirighet och nyfikenhet på fakta är ett plus i boken.
  Recensionen är hämtad från sajten bokdebutant

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   Tackar! Jag önskar verkligen att jag kunde fått med bilderna (och karta) även i den tryckta versionen av boken men uj vad tryckkostnader springer iväg.

   Svara
 7. Jenny på bokdebutant.se

  Varför inte? Det ena behöver inte utesluta det andra och heller inte uppfylla invanda föreställningar. Kristinas berättelse låter mig längta till eget cykeläventyr- den inspirerar och rullar vidare på ett lättsamt sätt där nya bekantskaper är mest intresserar just genom sin egen existens. Allra bäst gör sig denna bok på nätet där bilderna hjälper färden vidare. Roligt tag i text och bild. Jag hade inga förväntningar utan följde bara med som nyfiken resenär. Kanske det blir en resa till såsmåningom?
  Bokdebutant/Jenny
  recensionen är hämtad från sajten bokdebutant

  Svara
 8. Nina

  Tack för boken du skickade till mig från Anna! Jag har redan läst ut den, gillade den verkligen! Kommer du att skriva fler böcker?? Jag är otroligt imponerad av alla som skriver böcker
  /Nina

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   Vad roligt att höra Nina! Jo jag har börjat knåpa på en ny bok. Men uj vad det tar tid! Hade på något sätt redan förträngt det. Hoppas du vill läsa nästa också!

   Svara
 9. Lena

  Hej!
  Sitter på Villa Belparc i värmen m gott i glaset och läser din bok med stort nöje. Föreställer mej att jag senare kan långa ut den med orden jag KÄNNER henne! Stor kram o varma tankar/ Lena

  Svara
 10. Stefan

  Nu under semestern har jag läst din bok. Blev väldigt inspirerad! Jag o min fru kommer inom en snar framtid att försöka lägga in en vandringssemester i Wales med många besök på lämpliga pubar!

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   Å vad roligt att höra, hoppas ni får en helt suverän semester. Det finns en hel del bra vandringsböcker. Jag har en i en serie, ska se om jag inte kan gräva fram den och lägga ett bokstips.

   Svara
 11. Hanna Lans

  Haha, jag menade ”skriver”. Få se om jag kommer ihåg att ändra. ”Skruver” låter lite märkligt …

  Svara
  1. författaren Inläggsförfattare

   :D, Jag förstod det. Men min forskarbakgrund tillät inte att jag inom citationstecken skrev det du tänkt skriva, utan bara texten exakt som den stod.

   Svara
 12. ITmamman

  Läst ut din bok. Känner en stark dragning till Wales nu! Tack, den förflyttade mig dit för ett tag!

  Svara
 13. Sten

  Tackar för en riktigt trevlig läsupplevelse. Märklig känsla infinner sig när jag inser att jag inte känner varken dig eller Wales, det känns ju som jag gör det.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.